Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
78 Views

Atelier de creatie “Sticla Fuzionata”

Atelier de creatie Sticla Fuzionata

Atelier de creatie “Sticla Fuzionata” – Primul workshop din Romania are loc la Braila

Mestesugul prelucrarii sticlei are o indelungata traditie in spatiul romanesc. Evidente  istorice ale dezvoltarii mestesugului prelucrarii sticlei  exista in zona Constanta si constau  mai precis in obiecte de sticla si in  urme ale unor cuptoare de topit sticla.  Metoda de realizare de obiecte de sticla prin tehnica fuzionarii sticlei, datand din mileniul III i.Hr.,  a fost utilizata anterior descoperirii procedeului de fasonare a sticlei prin suflare.Tehnica de fuziune a sticlei a redevenit populara in prima parte a sec.XX.

In perioada 04.08.2014-07.08.2014 , in intervalul orar 9-11, are loc la Braila primul workshop din Romania, avand ca tema crearea de obiecte din sticla folosind tehnica fuziunii. Atelierul de sticlarie are loc in cadrul manifestarii unice si deja cunoscute “Clubul de vacanta” activitate organizata de Biblioteca Judeteana “ Panait Istrati”. In cadrul atelierului , participantii vor putea  realiza bijuterii, creaturi fabuloase din sticla si  minivitralii. In acelasi timp , se va valoriza conceptul de upcycling prin crearea de obiecte unice si interesante   folosind drept materie prima ambalajele din sticla.

Creatiile artistilor sticlari vor putea fi vizionate in cadrul expozitiei care va avea loc in data de 13.08.2014  si va fi gazduita de Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila.

Imaginile din cadrul workshopului de creatie “Sticla fuzionata “: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.749709358424222.1073741832.261976990530797&type=1

Detalii despre tehnica fuzionarii sticlei si a turnarii sticlei: http://universul-de-sticla.blogspot.ro/

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top