Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
159 Views

Teatrul Maria Filotti propune spectatorilor doua mari comedii

Teatrul Maria Filotti repune in scena doua mari comedii

In acest sfarsit de saptamana, 15 – 16 martie 2014, Teatrul Maria Filotti va asteapta, in Sala Mare, sa revedeti doua mari spectacole care se vor repune in scena, datorita marelui succes pe care l-au avut in anii antecedenti.

Teatrul Maria Filotti repune in scena doua mari comedii

Sambata, 15 martie, se va repune-n scena mult-cunoscuta comedie a lui Alexandru Kiritescu, “Gaitele”, in regia lui Radu Nichifor, decoruri si costume – Vioara Bara. Din distributie vor face parte urmatorii actori: Monica Zugravu Ivascu, Elena Andron, Ramona Ganga, Corina Georgiana Bors, Dan Moldoveanu, Catalina Nedelea, Florentina Popa, Camelia Dilbea, Zane Jarcu, Marcel Turcoianu si Valentin Terente.

“Intr-o casa in care dominau urletele, meschinariile, egosimul si ironia dusa la extrem, Mircea Aldea este un intrus, intrat fortat de imprejurarile casatoriei cu Margareta Duduleanu, care se macina incet, incet pana ajunge la disperare. In toata aceasta monstruozitate, apare Wanda Serafim, o femeie usoara, venita de la Paris, nepoata a marelui mosier Tasse Duduleanu si, implicit, verisoara a Margaretei. Aceasta il seduce pe Mircea, intr-un moment total nepotrivit, cand sotia sa era insarcinata. Raceala care intervine intre cei doi soti nu i da nicio clipa impresia Margaretei ca ar putea fi vorba de o alta femeie, ba chiar il indeamna pe Mircea sa mearga insotit de Wanda la o receptie data in cinstea unei cununii, fiind convinsa ca adevaratul motiv al indepartarii barbatului ei era copilul, pe care acesta il aştepta cu nerabdare si asupra caruia isi indrepta acum toata energia afectiva. De aici va proveni si tragedia: Margareta Aldea suferea de o boala de inima, iar cei doi frati, Georges si Ianache, incearca sa o convinga sa scape de copil. Femeia refuza categoric acest lucru, argumentul ei fiind dorinta nemasurata a lui Mircea de a avea un copil, moment in care Aneta Duduleanu vine in camera cu un manunchi de scrisori de dragoste ale ginerelui ei catre Wanda. Pe fondul amuzamentului celor doi frati si al batranei, Margareta se sinucide cu o supradoza de laudanum. Piesa se incheie cu o „gluma” de parastas, la care pana la un moment dat participantii erau „asa de bine dispusi”, dupa cum, inconstient, marturiseste Zoe.” (Sursa: Teatrul Maria Filotti)

 

Mai canta o data, Sam!

Duminica, 16 martie, se va juca mult-indragita comedie “Mai canta o data, Sam!”, de Woody Allen, care a avut premiera, pentru prima data in Braila, la data de 25 martie 2007. Piesa este in regia lui Bogdan Dragulescu, scenografie – Daniela Dragulescu.

“Intr-un decor rafinat, impregnat parca de personalitatea lui Allen, spectacolul se deruleaza fluent, ca o prelungire a filmelor ce-l obsedeaza pe protagonist. Allen are „o magazie de simptome nevrotice” şi toate sunt in legatura cu relatia lui cu femeile. De aici si comicul de situatie, situatiile fiind destul de ciudate. Fiind critic de film, Allen isi extrage curajul si comportamentul fata de femei din filme, avandu-l ca model pe Humphrey Bogart. Ingenioasa aceasta aparitie a lui Humphrey in secvente filmate (in marime naturala) sau reale. Tot spectacolul poarta acel aer rarisim din Casablanca, datorita muzicii cantate la pian de catre Sam, dar si a umorului fin, plin de candoare. Un spectacol despre dragoste, despre casnicia care „poate fi o afacere singuratica”, despre film, nu putea sa sfarseasca decat in maniera finalurilor filmice, spectaculos si cu hapy-end. (Ruxandra Anton).” (Sursa: Teatrul Maria Filotti)

Iubiti teatrul Maria Filotti si piesele de teatru, nu? Asadar, nu ratati aceste doua comedii minunate care s-au bucurat de fiecare data de-un mare succes. Doua spectacole care merita revazute ori de cate ori ni se ofera ocazia.

 

Despre autorul:
are 40 Articole

Comentarii

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top