Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
102 Views

Următoarele evenimente ce se vor desfăşura la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati”

Următoarele evenimente ce se vor desfăşura la Biblioteca Judeteana Panait Istrati

Biblioteca Judeţeană Panait Istrati se implică şi găzduieşte Programul Naţional ŞCOALA ALTFEL în perioada 7-12 aprilie 2014. Astfel la Bibliotecă vor avea loc activităţi de încurajare şi promovare a lecturii, vom prezenta secţiile şi serviciile noastre în faţa şcolilor şi liceelor partenere din Brăila. Biblioteca oferă elevilor vizite ghidate, vizionări de filme artistice, documentare sau desene animate pentru cei mici şi ateliere de creaţie.

Astfel la Secţia pentru copii se va derula parteneriatul educaţional Săptămâna AltfelPrietenie Altfel…pe o sfoară de 286 km… (schimb de desene) încheiat între Ludoteca din Brăila şi Sectia pentru copii a Bibliotecii Judetene George Baritiu Braşov. Acţiunea are loc cu ocazia Zilei internaţionale a cărţilor pentru copii, prilej cu care s-a organizat şi o expoziţie de carte dedicată scriitorului Hans Christian Andersen. 27 de clase de preşcolari şi şcolari din municipiul si judetul Braila s-au programat la Ludotecă pentru vizite şi alte activităţi interactive.

Secţia de Împrumut Adulţi organizează pe 8 aprilie atelierul Dezvoltare personală prin teatru, unde actorii Ioana Zărnescu şi Dan Mecu  se vor întâlni cu două clase de elevi de la Colegiul Național Gh. M. Murgoci.

Membrii Clubului Neranţula, din cadrul Bibliotecii, vor desfăşura la Sala de Lectură, pe  parcursul întregii săptămâni, atelierul Tradiţii pascale româneşti: ouă pictate. Activitatea atelierului va fi coordonată de prof. Elena Moroianu de la Liceul de Artă Hariclea Darclée.

Prin activităţile desfăşurate la Bibliotecă în săptămâna Şcoala Altfel încercăm să oferim elevilor, într-un cadru non-formal, o nouă abordare a învăţării prin activităţi plăcute şi motivante. Aşteptăm cât mai mulţi elevi şi cadre didactice să ne treacă pragul!

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top