Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
32 Views

27 martie Ziua Mondiala a Teatrului

27 martie 2014 Ziua Mondiala a Teatrului

Teatrul Maria Filotti prezintă: Recital de muzică clasică „ELOGIO DE LA DANZA”,  Ion Bogdan Ștefănescu( flaut) si Costin Soare (chitara ).

 

Sala Mare, ora 18.00

Ziua Mondială a Teatrului a fost creată în 1961 de către Institutul Internaţional de Teatru. Este sărbătorită anual, la data de 27 martie, de Centrele ITI şi de comunitatea teatrală internaţională. În fiecare an în această zi o  personalitate marcantă a teatrului mondial este chemată să adreseze un mesaj întregii comunităţi teatrale şi spectatorilor de pretutindeni. Acest mesaj va fi transmis şi publicului brăilean in seara de 27 martie.

Vă invităm să audiați un   recital de muzică clasică susținut de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi de chitaristul Costin Soare, într-un program incitant Elogia de la Danza.

Prietenia artistică  dintre Ionuț Stefănescu  şi Costin Soare generează expresii inedite  pe tărâmul muzicii. Fiecare îşi are propria carieră:

Ion Bogdan  Ștefănescu a debutat ca solist cu orchestra, în anul 1983 (la 14 ani ), pe scena Ateneului Român, acompaniat de Orchestra Tineretului Bucureştean. Din 1983 până în prezent susţine numeroase recitaluri şi concerte, ca solist, în România şi în străinătate: Anglia, Franţa, Spania, Cehia, Coreea de Nord, Japonia, U.S.A, Ungaria, Italia, Germania, Olanda, Elveția, Suedia, Norvegia etc..

Costin Soare s-a impus în lumea muzicii clasice din România în dubla ipostază de interpret şi pedagog al chitarei. Ca interpret, a susţinut recitaluri şi concerte în ţară (Ateneul Român, Sala Radio, în sălile de concerte ale filarmonicilor din Ploieşti, Braşov, Arad, la Palatul Şuţu din Bucureşti etc.) şi în străinătate (Germania, Franţa, Ungaria, Marea Britanie, Japonia). Repertoriul său cuprinde lucrări din varii epoci stilistice, de la muzica compozitorilor din Renaştere şi Baroc până la lucrări de muzică modernă şi contemporană, muzică sud-americană ş.a.

Purtați de dragostea lor pentru muzica făcută sincer, cu suflet, cei doi se regăsesc  într-un proiect comun ce se plasează,  sub semnul autenticităţii emoţiei.

Intrarea in sala se face exclusiv in baza invitatiilor emise de  Teatrul Maria Filotti Braila , in limita  locurile disponibile . 

 

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top