Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
55 Views

Educatie despre natura – o educatie altfel, oferita de Clubul de turism Proilavia

Educatie despre natura - o educatie altfel, oferita de Clubul de turism Proilavia

Educatie despre natura – o educatie altfel, oferita de Clubul de turism Proilavia in programul educational „Sa stii mai multe, sa fii mai bun !”

Timp de 3 zile,intre 7-9 aprilie, elevii clasei a-VIII A, a Liceului Tehnologic Anghel Saligny au participat la actiuni nonformale de mediu. Elevii au invatat prin jocuri, aplicatii si filme ecologice ce inseamna sa ai un mediu curat, sa lucrezi in echipa, sa ai un stil de viata sanatos. Au invatat notiuni de practicare a turismului ecologic. Actiunile s-au derulat in spatii nonformale, Gradina Mare, Parcul Monument, dar si in incinta scolii.

In data de 8 aprilie, am sustinut activitatile de mediu, in natura, in Parcul Monument, cu copii de la clasele pregatitoare si a-II A ai Colegiului National Ana Aslan Braila. Elevii au invatat sa foloseasca o busola, notiuni de orientare turistica, au desenat afise ecologice si desene, iar prin jocuri au invatat sa respecte natura si sa nu arunce deseuri.

In perioada  9-10 aprilie, peste 150 de copii de la Gradinita nr. 2 Braila (parte a Grad. 5)si Gradinita Tic-Pitic au invatat sa foloseasca o busola, au aflat de ce trebuie sa  protejeze  muntii si padurile, au asistat la o videoproiectie despre animale, pasari, drumetie, peisaje montane si au vazut cum este sa mergi la munte cu cortul.

Am montat un cort si fiecare copil a vazut cum este sa stai la cort, toti fericiti de “ musafirul” lor !

Ne bucuram ca am oferit o educatie de mediu intr-un mod nonformal deosebit.

 

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top