Emanuela Laura Enache, singurul restaurator de pictura din judetul nostru

870

Written by:

Emanuela Laura Enache

Emanuela Laura Enache este singurul restaurator de pictură (icoane, tempera pe lemn, şi pictură, ulei pe pânză) din judeţul nostru. Are o pregătire complexă în domeniu, competenţa sa fiind recunoscută pe plan naţional.

Este licenţiată (promoţia 2003) a Facultăţii de Istoria şi Teoria Artei din cadrul Universităţii Naţionale de Arte – Bucureşti, profilul Arte Plastice şi Decorative, specializarea Conservarea şi Restaurarea Operei de Artă (pictură pe panou). Între anii 2006 – 2010 a urmat un stagiu de pregătire profesională în specializarea restaurare pictură în ulei, obţinând Diploma de atestat eliberată de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional / Centrul de pregătire profesională în cultură.
Prin programul de masterat de la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu” – Bucureşti, absolvit în anul 2007, şi-a extins competenţele şi asupra domeniului Conservării şi reabilitării patrimoniului construit.

Emanuela Laura Enache a restaurat peste 100 de lucrări de pictură pe diferite suporturi (rigide, semirigide şi flexibile).

 

Sursa: Muzeul Brăilei Sectia de Artă

Last modified: 20 ianuarie 2015

Comments are closed.