Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
69 Views

Emanuela Laura Enache, singurul restaurator de pictura din judetul nostru

Emanuela Laura Enache

Emanuela Laura Enache este singurul restaurator de pictură (icoane, tempera pe lemn, şi pictură, ulei pe pânză) din judeţul nostru. Are o pregătire complexă în domeniu, competenţa sa fiind recunoscută pe plan naţional.

Este licenţiată (promoţia 2003) a Facultăţii de Istoria şi Teoria Artei din cadrul Universităţii Naţionale de Arte – Bucureşti, profilul Arte Plastice şi Decorative, specializarea Conservarea şi Restaurarea Operei de Artă (pictură pe panou). Între anii 2006 – 2010 a urmat un stagiu de pregătire profesională în specializarea restaurare pictură în ulei, obţinând Diploma de atestat eliberată de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional / Centrul de pregătire profesională în cultură.
Prin programul de masterat de la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu” – Bucureşti, absolvit în anul 2007, şi-a extins competenţele şi asupra domeniului Conservării şi reabilitării patrimoniului construit.

Emanuela Laura Enache a restaurat peste 100 de lucrări de pictură pe diferite suporturi (rigide, semirigide şi flexibile).

 

Sursa: Muzeul Brăilei Sectia de Artă

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top