Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
9 Views

EVENIMENT – Comedii de top – „Zile si Nopti de teatru”

În prima zi a saptamânii viitoare, în care este organizat Festivalul „Zile si nopti de teatru la Braila„, pe scenele de la „Maria Filotti” avem doua doua comedii.

Teatrul „Tandarica” din Bucuresti prezinta prima comedie . Piesa „Candid” dupa Voltaire, scenariul si regia Cristian Pepino, vorbeste despre iubire, putere, libertate si razboi. Este un spectacol alert, modern, plin de culoare si ritm, jucat cu papusi si animatie digitala.Nuvela lui Voltaire este adusa în lumina reflectoarelor cu inventivitate si umor. Spectacolul este unul pentru adulti, papusile fiind mânuite cu talent de tinerii artisti: Mihai Dumitrescu, Liliana Gavrilescu, Georgiana Dinescu, Petronela Purima/ Roxana Visan, Marin Fagu. Muzica îi apartine lui Dan Balan. Spectacolul va dura o ora.

„Candid” este o nuvela filozofica a lui Voltaire, aparuta în 1759, care a fost editata de peste 20 de ori în timpul vietii autorului si de peste 50 de ori pâna azi, ajungând pe toate meridianele. Cristian Pepino, cel care semneaza regia, scenariul si animatia digitala, a absolvit sectia de regie a IATC în 1973 si a debutat la Teatrul de Animatie din Bacau. În decursul carierei a primit mai multe premii, între care: Marele Premiu al Festivalului de la Zagreb – PIF – în mai multe rânduri, Premiul pentru cel mai bun spectacol de papusi al anilor 1985, 1986, 1987, 1988, numeroase premii de regie.

„Amarastenii”, o comedie romantica

Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiesti vine la festival cu spectacolul „Amarastenii”, de Zadok Zemach, traducerea Monica Opincaru, care va fi jucat luni, în Sala Mare, de la ora 18.00. Regia îi apartine Sânzianei Stoican, iar din distributie fac parte: Ionut Visan, Andi Vasluianu, Ioan Coman, Ada Simionica, Sânziana Tarta.

„Amarastenii” este o comedie romantica, amuzanta, despre dragoste, visuri, casatorie si divort, compasiune, speranta într-o viata mai buna. O comedie despre „amarastenii” ca noi, spune regizoarea Sânziana Stoican. Scenografia este realizata de Valentin Vârlan, costumele de Iza Tartan, iar montajul video de Ana Iliesiu. Spectacolul dureaza o ora si 40 de minute, cu pauza. Este interesant de reamintit brailenilor ca actorul Ionut Visan a mai jucat la Braila în spectacolul „Povesti de familie”, regizat de Vlad Cristache. În plus, si Andi Vasluianu a mai fost la Braila, în urma cu câteva zile, la lansarea oficiala a filmului „Despre oameni si melci”.

Gina BAHOR

Comentarii

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top