Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
13 Views

Lacu Sarat

De mai bine de 20 de ani statiunea balneo-climaterica Lacu Sarat arata mai degraba ca o tabara scolara. Obiectivul turistic, sta la mana unor investitori care, dornici de un castig imediat, au inghetat actiunile de modernizare. Mai mult decat atat, exista si un litigiu intre Primaria Braila si Primaria Chiscani. Miza : Administrarea.

In statiune nu exista o farmacie, o frizerie, o cofetarie sau macar un bancomat.

Intre timp cei care vin aici, sunt doar bolnavii disperati si nepretentiosi, marea majoritate pensionari.

Cu tot ceea ce se intampla, calitatea terapeutica a namolului cu o compozitie unica in Europa si cele 500 de proceduri terapeutice care se practica in hotelurile statiunii aduc in continuare turisti din toate colturile tarii si din strainatate. Din pacate mai vin doar cei care nu au pretentii si spera doar sa se vindece.

Saramura lacului obojeste, in conditii dezolante, trupurile oamenilor bolnavi de reumatism, semipareze sau ii reface dupa operatii dure.

Cele cateva hoteluri din zona au ramas ridicate doar pana la jumatate si apoi au fost lasate de izbeliste. Statiunea este doar plina de tarabe cu produse de plaja, cu cateva pensiuni si terase unde gasesti mititei la preturi de restaurante de firma, fara sa-ti mai doresti sa revii.

In complexul „Roman”, dar si cel al Unita Holding, cei mai multi dintre clienti sunt pensionarii care vin la tratament de ani de zile prin biletele asigurate de stat, cu bani putini. Ei nu au pretentii mari in ceea ce priveste cazarea si masa, fiind multumiti de rezultatele terapeutice ale namolului din Lacu Sarat.

” Venim in carje si plecam pe picioare, sanatatea, asta ne intereseaza in primul rand”, ne-a declarat Maria Tudose, din Piatra Neamt, care vine la tratament de  mai bine de zece ani fara intrerupere.

13 Views

Lacu Sarat

Sursa: Gina Bahor

 

 

Comentarii

1 COMMENT
  1. Miha

    Statiunea Lacu Sarat din Braila este intr-adevar un adevarat izvor de sanatate. Eu am fost in statiune in vacanta si m-am simtit foarte bine si in special in hotelul in care m-am cazat, unde conditiile au fost de 3 stele si serviciile impecabile.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top