Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
553 Views

Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”

Liceul Teoretic "Nicolae Iorga"

SCURT ISTORIC

În perioada postbelică întregul învăţământ brăilean a cunoscut profunde transformări. Populaţia numeroasă a judeţului Brăila impunea necesitatea înfiinţării unui nou liceu pe lângă cele două existente: Liceul nr. 1 şi Liceul nr. 2. La 25 mai 1937 s-a pus piatra de temelie a clădirii liceului.

La 1 septembrie 1954 Ministerul Învăţământului a dispus înfiinţarea liceului ce purta denumirea de ŞCOALA MEDIE NUMĂRUL 3. Sub această denumire liceul funcţionează până în anul 1965. Începând cu anul 1965 instituţia se numeşte LICEUL DE CULTURĂ GENERALĂ NR. 3 până în anul 1971. În anul 1971 şcoala primeşte numele de LICEUL DE CULTURĂ GENERALĂ „NICOLAE IORGA”, la iniţiativa profesorului Andrei Nicolescu. În 1977 Liceul de cultură generală „Nicolae Iorga” a devenit LICEUL INDUSTRIAL „NICOLAE IORGA”, nume sub care a funcţionat până în anul 1990.

Prin Hotărârea Guvernului nr. 521/1990 s-a aprobat despărţirea Liceului industrial „Nicolae Iorga” în două unităţi independente: LICEUL TEORETIC „NICOLAE IORGA” şi Grupul Şcolar Industrial „Anghel Saligny”.

Începând din 1993,  LICEUL TEORETIC „NICOLAE IORGA” îşi deschide porţile şi pentru elevii de gimnaziu.

De mai bine de un deceniu în cadrul liceului funcţionează clase cu program bilingv ai căror absolvenţi obţin la sfârşitul ciclului de învăţământ atestat de traducător cu studii medii.

An de an prestigiul liceului nostru a crescut datorită seriozităţii actului  educaţional care a dus la obţinerea de rezultate tot mai bune la examene.

Absolvenţii liceului nostru au urmat cursurile multor facultăţi, s-au specializat în diferite domenii, mulţi dintre ei devenind personalităţi ale oraşului şi nu numai.

Viziune si Misiune

Deschiderea spre tot ce oferă învăţământului tehnologia mileniului trei, menţinerea în rândul liceelor bune, să asigurăm elevilor un act educaţional complet.

Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” îşi propune în primul rând să realizeze un învăţământ de calitate prin asigurarea unei baze materiale moderne, prin valorificarea competenţelor colectivului didactic, prin implicarea în proiecte care să permită accesul la viziuni moderne asupra învăţământului atât din ţara noastră cât şi din Europa.

Concretizarea misiunii se face printr-un set de obiective măsurabile şi verificabile ce permit evaluarea şi controlul performanţelor, împreună cu folosirea eficientă a resurselor umane şi materiale , o colaborare eficientă şi  rodnică cu familiile elevilor, cu comunitatea locală şi mai ales aplicarea curriculum-ului adaptat la necesităţile elevilor şi al cererii pieţii muncii locale.

Oferta educaţională an școlar 2013-2014

Clădirea Liceului Teoretic “Nicolae Iorga” a fost reabilitată în 2009. Cursurile se desfăşoară în condiţii deosebite: săli reamenajate, mobilier nou, tehnică de calcul, sală de sport, amfiteatru.

Liceul dispune de un număr de 20 săli de clasă, sală de sport modernă, dată în folosinţă în septembrie 2005, biblioteca cu un număr de 16.950 volume,  numeroase cabinete şi laboratoare dotate modern: 2 laboratoare de fizică, 1 laborator de chimie, 1 laboratoar de biologie, 2 cabinete de geografie, 1 cabinet de matematică, 1 cabinet de istorie, 7 cabinete de limbi moderne, 4 laboratoare de informatică. Cursurile se desfăşoară numai dimineaţa.

CONDUCEREA

DIRECTOR Prof  Mircea MOROŞANU

 

DIRECTOR  –  Prof.  Mircea MOROŞANU

Născut în anul 1949 în Botoşani. A absolvit facultatea de Istorie-Filozofie, Universitatea Al. I. Cuza din Iaşi. În prezent este profesor de istorie, grad didactic I.

  •          Este foarte apropiat de elevi, tolerant şi deschis către orice iniţiativă propusă.
  •          Sportul său preferat este fotbalul, iar în timpul liber îi face plăcere să se plimbe cu bicicleta sau să vizioneze filme vechi, clasice.

 

 

 

Adresa:           Municipiul Braila, Str. R.S.Campiniu, Nr. 4-6, Jud. Braila

Telefon:          +4 0239-61.43.07;

Scolarizare:    Invatamant gimnazial, liceal

Website: http://www.ltnibr.ro/

Pagina de facebook: https://www.facebook.com/ltnibr


View Larger Map

Comentarii

3 COMMENTS
  1. Ana

    Mi-as dori sa stiu cine a scris acest articol. Multumesc anticipat!

  2. Ana

    Foarte folositor!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top