Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
75 Views

De la ,,Orasul cu salcami” la ,,Parcul cu salcami”

De la ,Orasul cu salcami la ,Parcul cu salcami

Asa au transformat curtea Liceului Teoretic ,,Mihail Sebastian” in ,,Parcul cu salcami”

Prin Intermediul Campaniei online vALLuntar a grupului editorial ALL, blogul LECTURIADA, Proiect Educational al Bibliotecii Liceului Teoretic ,,Mihail Sebastian” din Braila, administrat de d-na bibliotecar Angelica Necula s-a  numarat printre cei 240 de bloggeri participanti.

Campanie aflata la cea de-a II-a editie,  in parteneriat cu ROMSILVA, promoveaza lectura in schimbul voluntariatului, plantand copacei. Sloganul este ,,Mai multe carti, mai multe sanse”. Un demers extraordinar al Grupului Editorial ALL cu aceasta initiativa.

Asa au fost atrasi spre lectura 12 elevi pasionati, in aceasta campanie. Anul precedent au participat doar trei elevi si din 61 de bloggeri, s-au situat pe locul 30, astfel, zicala ,,unde-s multi, puterea creste!” s-a adeverit.

Regulamnetul prevedea sa achizitionezi carti de pe sit-eul www.all.ro . Prin curierat le primesti absolut gratui. Citesti apoi postezi recenzia pe blog. Cumuland 15 comentarii pe marginea recenzie postate, grupul vALLuntar valideaza comentariile si primesti pomi. Astfel lecturiada a obtinut un meritat loc de frunte in randul bloggerilor cu cel mai mare numar de copacei, 21. Astfel curtea liceului se va transforma in ,,parcul cu salcami” inspirati de romanul ,,Orasul cu salcami” scris de Mihail Sebastian, patronul  spiritual al Liceului Teoretic din Braila.

Cu mare bucurie au fost alaturi de elevele castigatoare a pomilor clasele a XI-a F- d-na prof Ghetu Oana, cl.aIX-a A d-na prof. Slavu Mihaela, care aveau activitati in liceu. Au primit in schimb baloane.

A fost si un castig al liceului de a infrumuseta curtea, dar si o mare placere de a planta un pom. In viata e bine sa faci o casa, sa sadesti un pom si sa faci un copil. E foarte bine ordinea pe care au aleso: sa sadeasca un pom, urmeaza o casa, mai tarziu sa aiba copiii lor.

Felicitari conducerii liceului care sustine proiectul biblioteci de promovare a lecturii in randul elevilor, Doamnele Director Prof. Liliana MARIN si Director Adj. Prof. Raluca Ionescu.

Suntem ,,vALLuntarii fericiti !”

 

  • De la ,Orasul cu salcami la ,Parcul cu salcami
  • De la ,Orasul cu salcami la ,Parcul cu salcami
  • De la ,Orasul cu salcami la ,Parcul cu salcami
  • De la ,Orasul cu salcami la ,Parcul cu salcami
  • De la ,Orasul cu salcami la ,Parcul cu salcami
  • De la ,Orasul cu salcami la ,Parcul cu salcami

Sursa:

http://lecturiada.blogspot.com/

http://facebook.com/sebastianlecturiada

Comentarii

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top