Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
421 Views

Motive traditionale romanesti pe treptele din Gradina Mare

Andreea Stoica Braila

Proiectul a fost initiat de Andreea Stoica, a tanara braileanca careia ii place sa spuna ca este un om obisnuit, ca toti ceilalti. Cu ajutorul Directiei de Cultura din cadrul Primariei Municipiului Braila, proiectul Andreei a prins contur iar aceasta a pictat treptele din Gradina Publica. Tanara a ales Gradina Mare pentru ca este reprezentativa pentru Braila, acolo se vede tot ce a fost Braila odata, fie in ruine parasite fie in partile reabilitate.

 

Andreea spune ca atunci cand tinzi sa te adaptezi noilor trenduri ale pietei si societatii de consum promovata excelent, cand totul devine relativ de la o zi la alta, pastrarea identitatii personale poate ajunge la rang de provocare.

Motive traditionale romanesti pe treptele din Gradina Mare

 

Andreea Stoica a absolvit Colegiul ”Gh. M. Murgocisi apoi Facultatea de Marketing. De aproximativ 6 ani se ocupa de design de interior in Bucuresti si in Constanta, lucru pe care il face din drag de frumos si de armonie. A inceput acest proiect ca un exercitiu de vointa, de a face ceva pentru orasul in care a copilarit. A vazut proiectele de pe strada Xenofon din Bucuresti si apoi cel de pe strada Racokzi din Targu Mures si i s-a parut extraordinar! A zis ca poate si ea, macar sa incerce. Nu a mai facut nicio astfel de lucrare, cu atat mai putin pe domeniul public, nici nu stia care este procedura si ca exista o procedura prin care se poate face asta ; cu asta a fost ajutata de Mario Apostol, un alt pasionat de tot ceea ce inseamna arta in toate formele sale.

 

A facut liste cu vopseluri si pensuli, o schita aproximativa si a trecut la treaba. Toate desenele sunt inspirate de motive traditionale romanesti si sunt facute intai cu creta si apoi cu vopsea pentru piatra. Nu a folosit sabloane, eroarea umana dand personalitate si nu a vrut sa se lipseasca de asta. A ales Gradina Mare pentru ca este reprezentativa pentru Braila, acolo se vede tot ce a fost Braila odata, fie in ruine parasite fie in partile reabilitate.

 

Cu sprijinul Primariei Municipiului Braila, cea care i-a asigurat toate materialele si suportul necesar, spera sa mai faca proiecte in care poate fi implicata comunitatea si, de ce nu, sa redea Brailei frumosul.

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top