Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
79 Views

Cel mai apreciat film românesc al anului, „Q.E.D.”

Cel mai apreciat film romanesc al anului Q.E.D

Cel mai apreciat film românesc al anului, „Q.E.D.”, scris și regizat de Andrei Gruzsniczki și selecționat în peste 20 de festivaluri internaționale, se lansează din 10 octombrie în 27 de orașe, inclusiv în Brăila. Spectatorii îl vor putea vedea, în prima săptămână de lansare, la Cinema City Brăila.

„O poveste despre paranoia și trădare – parte thriller, parte comedie de moravuri”, îl descria „The New York Times”, după proiecția de la festivalul New Directors/ New Films, în această primăvară. Potrivit publicației de specialitate „Variety”, „Q.E.D.” este excelent filmat în alb-negru și reușește „o remarcabilă recreare a epocii”. Iar criticii „The Hollywood Reporter” apreciază că este „un film inteligent structurat și bine jucat, care-și plătește polițele în scenele de final”.

Drama cu accente policier are ca punct de plecare decizia unui matematician de a publica o cercetare într-o revistă a unei universităţi americane, în 1984, fără acordul Partidului. Gestul său nu rămâne fără consecințe. În rolurile centrale: talentații actori de teatru Ofelia Popii și Sorin Leoveanu, alături de Florin Piersic Jr.

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top