Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
1 View

Muzeul Brailei. Sectia de Etnografie si Arta Populara

Muzeul Brailei. Sectia de Etnografie si Arta Populara

Prima expoziție etnografică s-a deschis în 1970, într-o aripă a sediului Muzeului Brăilei, situată în Piața Traian nr. 3. În urma cercetărilor întreprinse în anii următori, cercetări ce au dus la achiziționarea unui mare număr de piese etnografice și de artă populară, s-a înființat Secția de etnografie și artă populară.

Expoziția permanentă a fost vernisată la 1 iunie 1976. Ea a funcționat într-un imobil situat pe strada Galați nr. 4, sub numele de Expoziția de Etnografie. La 20 mai 1984 s-a deschis noua expoziție permanentă, într-un imobil situat în Grădina Publică.

Colecțiile Secției de Etnografie și artă populară sunt structurate pe următoarele domenii: ocupații tradiționale – agricultură (viticultură, pomicultură, legumicultură), pescuit, păstorit și creșterea animalelor, vânătoare, piscicultură; obiecte de uz casnic și gospodăresc; meșteșuguri – prelucrarea lemnului, prelucrarea fierului, prelucrarea pietrei, meșteșuguri casnice; industrii – prelucrarea cânepii; arhitectură rurală (fragmente decorative, stâlpi etc.); artă populară – textile de interior (țesături de lână și bumbac), port popular; viață spirituală – obiecte de rit, icoane pe lemn și sticlă; obiceiuri de peste an; Colecția de artă populară Maria și Nicolae Zahacinschi.

Muzeul Brailei. Sectia de Etnografie si Arta Populara  foto:

1 View

Muzeul Brailei. Sectia de Etnografie si Arta Populara

Adresa: Grădina Publică

Program: Temporar închis

Telefon: 0339-401002, 0339-401003, 0339-401004

Comentarii

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top