Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
71 Views

Sport si sanatate in aer liber

Asociatia Proilavia

Asociatia Clubul de turism PROILAVIA Braila continua in ritm nonformal activitatile proiectului SPORT SI SANATATE IN AER LIBER !

Zeci de copii si tineri cu varsta intre 9-30 ani din orasul Braila, comuna Chiscani, comuna Viziru si orasul Insuratei, au participat  in luna august la concursuri nonformale, jocuri, stafete,olimpiada vesela,activitati fizice si sportive, vanatoare de comori, sport alternativ, orientare turistica.

Astfel, numarul de ore petrecut de copii si tineri in natura, in aer liber, practicand un sport sau facand miscare a crescut si asta inseamna pentru toti un stil de viata sanatos.

In orasul Braila, activitatile s-au derulat atat in parcuri ( Parcul Monument, Gradina Mare), dar si in spatii nonformale si pe trotuare ( cartierul Viziru ). Jocuri, concursuri, plimbari cu biciclete TANDEM, minicros, alergare-toate au fost pe placul participantilor. Astfel am venit in intampinarea copiilor si tinerilor si i-am ajutat sa aibă un stil de viata sanatos, sa lucreze in echipa, fairplay si spirit de competitie.

comuna Viziru

De asemenea, am derulat activitati si in judetul Braila. In comunele Chiscani si  Viziru am reusit sa facem ca vacanta de vara sa fie plina de jocuri, concursuri, stafete si alte activitati si competitii sportive.

In orasul Insuratei, cu sprijinul Primariei  si a Casei de Cultura din localitate, copiii au putut sa faca si altceva in vacanta, sa se joace si sa beneficieze de miscare, sport alaturi de Asociatia Proilavia.

Insuratei

In acelasi timp derulam o  campanie de informare  privind beneficiile unui stil de viata sanatos prin activitati recreative-sportive fizice si a petrecerii timpul liber in mod placut in spatii nonformale, dar si privind modul de nutritie si alimentatie sanatoasa. Importanţa acordată unei nutriţii bune în timpul copilăriei este în conformitate cu Strategia europeană a Organizatiei Mondiale a Sanatatii- pentru sănătatea şi dezvoltarea copiilor şi adolescenţilor, nutriţia fiind unul dintre cele şapte domenii prioritare de acţiune. Forumul European pentru Tineret a identificat „nutriţia şi stilul de viaţă sănătos” ca fiind domeniile cheie pentru sănătatea tinerilor şi starea de bine a acestora.

Braila.2

Scopul  principal  al proiectului este conștientizarea în rândul copiilor și tinerilor (9-30 ani)  de importanța alegerii și menținerii unui stil de viață sănătos, prin încurajarea practicării  exercițiilor fizice și sportive în aer liber.

Proiectul se adreseaza copiilor si tinerilor din municipiul Braila,orasul Insuratei,comunele Viziru si Chiscani.

Proiectul se deruleaza in perioada iulie-octombrie si este  finantat de Consiliul Judetean Braila prin Programul pentru finanțarea nerambursabilă a activităților nonprofit de interes județean – cultură, culte, sport pentru anul 2014.

Mai multe informatii precum si programul de desfasurare il  gasiti la www.sport-si-sanatate-in-aer-liber.blogspot.ro si www.facebook.com/sport-si-sanatate-in-aer-liber.

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top