Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
20 Views

Un weekend teatral cu Georg Buchner si Samuel Beckett

Un weekend teatral cu Georg Buchner si Samuel Beckett2

Teatrul Maria Filotti  Braila va invită  sâmbătă, 12 aprilie, ora 18.00 la Sala Mare la Leonce si Lena,  o surprinzătoare, fascinantă , însă în ultimă instanţă, fericită poveste de dragoste, într-o lume de ieri ,dar şi de azi. Leonce şi Lena, un text al  autorului Georg Bűchner, transpus într o viziune originală, proaspătă şi modernă de regizorul Vlad Cristache, devine o poveste a timpului nostru, o epopee a iubirii ce depăşeşte toate barierele şi obstacolele tributare unor mentalităţi obtuze, ridicole şi închistate. O lume a Poeziei Vieţii în care Leonce, personajul principal şi Valerio, sfetnicul şi valetul său, în consonanţă cu Lena şi guvernanta sa, proiectează în ridicol Curtea regelui Popo. Un decor poetic, oarecum suprarealist, o lume a fanteziei cromatice însoţită de interpretarea inspirată a lui Ionuţ Vişan (Leonce), Corina Borş (Lena), Constantin Cojocaru (Valerio), Ramona Gîngă (guvernanta), Narcisa Novac (Rosetta), Valentin Terente  (regele), alături de Marcel Turcoianu, Dan Moldoveanu, Adrian Ştefan, Costică Burlacu ş.a.Coloana muzicală a spectacolului, una inspirată, originală este interpretată Live, la pian, de compozitorul Cornel Cristei.

Leonce şi Lena, un spectacol al secolului XXI ce vine misterios dinspre secolul al XIX lea (perioadă în care a fost scrisă piesa) şi de fapt dintr- un trecut mitic şi mistic.

Duminică, 13 aprilie vă propunem la Sala Studio, de la ora 19.00, al doilea episod din proiectul TMF Independent, eveniment în care vom prezenta spectacolul „ Ce zile frumoase!”, produs de UNTEATRU Bucureşti, un text exponenţial pentru dramaturgia universală modernă, scris de Samuel Beckett.

„Ce  zile frumoase!” este un eseu teatral despre trecerea timpului şi efectul pe care acesta îl are asupra condiţiei umane. O femeie, Winnie, se scufundă încet într-o movilă de pământ sub un soare nimicitor. Alături, liber să se mişte se află Willie, soţul ei. Se aude o sonerie. Winnie se trezeşte…începe o nouă zi, o zi ca oricare alta, căreia trebuie să-i supraviţuiască. Va reuşi oare?

Regia spectacolului aparţine Sânzianei Stoican, scenografia lui Valentin Vârlan, cuplu artistic care a imaginat şi realizat de curând spectacolul „Casa” de Evgheni Grîşkoveţ pe scena sălii studio a Teatrului Maria Filotti, în cele două roluri fiind distribuiţi Sabrina Iaschevici, cu o partitură actoricească de exceptie şi Ionuţ Vişan cunoscut si apreciat de public in „Povesti de familie” si „Leone si Lena”,  ambele spectacole regizate de Vlad Cristache.

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top