Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
464 Views

Braila de altadata

Imaginile urmatoare au fost preluate de pe situl Arhivelor Nationale Baden – Wuerttemberg unde, un concitadin inimos, a identificat cateva seturi de fotografii inedite din Braila realizate de fotograful Willy Pragher.
Fotograful german a fost prezent la Braila, in data de 23 septembrie 1943, cu prilejul unei vizite oficiale (al carei scop este necunoscut la fel ca multe alte lucruri legate de aceste fotografii), efectuate in zona noastra de Dr. Dorpmüller, in timpul celui de-al doilea razboi mondial.
Dr. Julius Dorpmüller (1869-1945) a fost intre anii 1926-1945 Director General al Căilor Ferate Germane si intre anii 1937-1945, in timpul celui de al Treilea Reich, Ministru al Transporturilor, contextul vizitei determinand anumite interpretari din partea fiecarui cititor. Asemanarile intre personajul din pozele lui Pragher si cele din articolul Wikipedia sunt destul de evidente.

Avand in vedere pozele de fata, intuim ca Dr. Dorpmüller venise sa consulte planuri legate de caile ferate din Braila (important port al Dunarii, cu senal navigabil ce permite accesul navelor maritime), posibilitatea transportarii de marfuri si materiale de lupta prin intermediul acestuia, vizita derulata prin prisma evolutiei evenimentelor survenite dupa luptele ce au avut loc pe Frontul de Est si reorientarea strategiei armatelor Reich -ului in stabilirea unei linii de aparare in lungul lantului muntilor Carpati din Romania.

Braila de altadata:

Mai multe poze gasiti AICI

Comentarii

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top