Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
14 Views

Caricaturistii romani au luat crema premiilor

Caricaturisti din 37 de tari au fost prezenti astazi  la Braila, la cea de-a saptea editie a Salonului International de caricatura.
Tema generoasa a editiei 2012 – ‘Om bogat, om sarac‘ – a atras 125 de caricaturisti, care au propus juriului 450 de lucrari.

Promenada , gazda a evenimentului , lasa loc celor care in trecere la cumparaturi, sa poata  face o pauza si sa se uite la expozitia de lucrari caricaturistice,  care cu sarcasm si umor , ironizeaza saracia si mai ales bogatia.
Juriul format din Tudor Octavian, Mihai Stanescu, Leonte Nastase, Nicolae Ionita si Costel Patrascan au desemnat castigatorii, iar cele mai importante premii apartin romanilor.

Premiul special – Constantin Ciosu, locul 2- Pavel Constantin -Marele Premiu – Mihai Ignat. Restul de premii, importante si ele au fost castigate de reprezentantii din Bulgaria, Indonezia, Iran.

Salonul va fi deschis pentru public in perioada 28 septembrie – 15 octombrie. Evenimentul este organizat de Consiliul Judetean Braila si Centrul Judetean de Creatie.

Marele caricaturist Mihai Stanescu , membru de onoare in juriu, odata concurent , ne-a vorbit despre tema expozitie . O tema generoasa cu multe posibilitati de  interpretare in desen : ” Asa este in capitalism, bogati , saraci, acum il mancam pe paine. Pe bogati ii putem ironiza in desene mai usor , pe saraci mai cu mila„.

Tudor Octavian , cunoscut publicului larg, ne-a spus ” In general saracii razbuna prin ironie o neimplinire vis a vis de statutul lor, greu bogatilor. Trebuie sa fim intelegatori cu saracii , dar e un adevar ca in mare parte in umorul popular nu este favorabil bogatilor.”

Nastratin Hogea, „Pacala , sunt cei care razbuna frustarile saracilor. In general doua stari diferite nasc un umor spumos , saracia , bogatia , nu sunt intr-o relatie prietenoasa si asta se vede la acesta expozitie pe care este pacat sa nu o vada brailenii “.

14 Views

Caricaturistii romani au luat crema premiilor

Gina BAHOR

Comentarii

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top