Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
50 Views

Ion Theodorescu Sion, pictor roman

Ion Theodorescu Sion, pictor roman

Ion Theodorescu – Sion – In repaos

Ion Theodorescu – Sion, un extraordinar pictor al compoziţiei de şevalet din plastica românească s-a născut la data de 2 ianuarie 1882 în Ianca, judeţul Brăila şi a încetat din viaţă la 31 martie 1939, în Bucureşti. 

Studiile gimnaziale şi liceale le urmează la Brăila iar în perioada 1894 – 1897 studiază la Şcoala Naţională de Arte Frumoase din Bucureşti apoi la Academia des Beaux – Arts din Paris ( 1904-1907) cu Jean Paul Laurents şi Luc Olivier Merson.

 

Ion Theodorescu Sion, pictor roman

Ion Theodorescu – Sion – Portret

Ion Theodorescu –Sion face călătorii de studii în Anglia, Belgia, Algeria, Olanda, Italia, Franţa etc. publicând în acest timp desene satirice în revistele „Furnica”, „Zavera” şi „Nea Ghiţă”. Este profesor la Academia de Arte Frumoase din Bucureşti şi face parte din comitetul de constituire al Societăţii Artiştilor Plastici.

Ia parte la luptele din timpul războiului de întregirea neamului şi face parte dintre artiştii mobilizaţi de Marele Cartier General pentru a crea opere cu subiecte din război. Îşi expune lucrările la Saloanele Oficiale, la manifestările Societăţii „Tinerimea Artistică”, Asociaţiei „Arta Română” şi în sălile Ateneului , Universul, Dalles etc.

 

Ion Theodorescu Sion, pictor roman

Ion Theodorescu – Sion – Portret de bătrân

Ion Theodorescu – Sion participă de asemenea, la expoziţiile de artă românească organizate la Barcelona (1929), Haga şi Amsterdam(1930), Paris(1937) ,New York (1939) şi face parte din grupul artiştilor care decorează interiorul Palatului Regal, actualul Muzeu de Artă al României.

Ion Theodorescu Sion, pictor roman

Ion Theodorescu – Sion – Taranci

 

sursa: g1b2i3.wordpress.com

Comentarii

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top