Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
200 Views

Si tu poti fi voluntar!

Ieri, 27 februarie, a avut loc o intalnire intre cei sapte voluntari din Italia, Ucraina, Spania si Turcia, veniti in Braila prin Serviciul European de Voluntariat care voluntariaza in Clubul Voltin,  si 11 tineri braileni cu oportunitati reduse aflati in evidenta Directiei pentru Protectia Copilului Braila.

Tinerii braileni au intrebat iar tinerii voluntari ai SEV au impartasit din experienta si motivatia lor pentru a-i lamuri despre: voluntariat, libertatea de a alege sa fii voluntar, cum se poate sa devii voluntar SEV, cine poate fi voluntar SEV, ce trebuie sa faca pentru a fi ei insisi voluntari. Ce inseamna pentru ei “aventura” de a fi voluntari ai Serviciului European de Voluntariat.

Si tu poti fi voluntar

Pe scurt: despre tineri, asteptarile, motivatiile si valorile lor.

Dincolo de cuvinte insa, a fost o intalnire emotionanta intre “tineri fara frontiere”, intre cei ce isi traiesc un vis devenit realitate – o experinta multiculturala prin Serviciul European de Voluntariat, si acei tineri care nu au indraznit pana la aceasta intalnire sa gandeasca ca pot adauga o noua dimensiune libertatii lor sociale: sa devina voluntari.

Si tu poti fi voluntar!

O intralnire intre tineri, departe de familiile lor in timp si spatiu.

O parte din tinerii braileni participanti vor veni sambata la Atelierele multiculturale sustinute de voluntarii SEV ai Clubului Voltin in sediul Bibliotecii “Panait Istrati” .

Actiunea face parte din proiectul “European Mobility makes Volunteering really count”, proiect derulat in Braila, de ANMRF Louis Pasteur – Clubul VOLTIN Braila, finantat de Uniunea Europeana prin Programul Tineret in Actiune.

Intalnirea a fost gazduita de Bibliteca Judeteana “Panait Istrati”Braila – partener in proiect, a fost facilitata de Directia pentru Protectia Copilului Braila si Centrul Europe Direct Braila.

Comentarii

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top