Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
11 Views

Batranii nostri dragi !

Abia dupa ce se duc in neant , ne este dor de ei, de sacaiala lor, de conservatorismul lor, de blandetea glasului, de mangaierea inconfundabila a mainii blajine….

Cati dintre noi ii respectam , cati dintre noi i-am respectat, pe cati dintre noi ne-au impresionat lacrimile lor, a bunilor nostri batrani ?

Cati dintre ei s-au lasat umiliti, jigniti, numai sa fie bine, sa ramana in familie. Pot fi ei judecati de copii, sau oranduirea lumii s-a schimbat atat de mult, incat ne putem permite orice.

Sunt scosi din viata noastra, fara regrete…., de noi …pentru ca mai tarziu sa ne intrebam ce s-a intamplat, sau poate nu….

Eu imi aduc aminte de bunica, femeie cu frica lui Dumnezeu. A inteles ca sunt rebela, ca nu suport mustrari, dar nu a contenit nicio clipa, atunci cand avea ocazia, sa ma certe.

Si va jur ca toate criticile dumneaiei, pareau ca ma mangaie …iar la urma sfarseam cu o strangere puternica in brate. Si s-a dus , ca multe alte persoane dragi din viata noastra.

Am ramas cu regretul intens ca nu mi-am aratat dragostea mai mult, ca am pierdut timpul pe drumul vietii, am crezut, ( copil prost) ca vor fi etern acolo…Ca nu li se poate intampla niciun rau…

Am avut privilegiul unor batrani in viata mea extraordinari.. eu cred ca toti sunt asa , cei dusi si cei care au mai ramas pe pamant, din ce in ce mai putini.

E ziua lor, a varstanicilor ! Hai sa le spunem ” La multi Ani !”, sa-i iubim , sa-i iubim …. Sa lasam rautatea la o parte , nu pentru ca ne vine si noua randul …..ci pentru ca avem nevoie sa iubim si sa fim iubiti.

Gina Bahor

Comentarii

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top