Batranii nostri dragi !

714

Written by:

Abia dupa ce se duc in neant , ne este dor de ei, de sacaiala lor, de conservatorismul lor, de blandetea glasului, de mangaierea inconfundabila a mainii blajine….

Cati dintre noi ii respectam , cati dintre noi i-am respectat, pe cati dintre noi ne-au impresionat lacrimile lor, a bunilor nostri batrani ?

Cati dintre ei s-au lasat umiliti, jigniti, numai sa fie bine, sa ramana in familie. Pot fi ei judecati de copii, sau oranduirea lumii s-a schimbat atat de mult, incat ne putem permite orice.

Sunt scosi din viata noastra, fara regrete…., de noi …pentru ca mai tarziu sa ne intrebam ce s-a intamplat, sau poate nu….

Eu imi aduc aminte de bunica, femeie cu frica lui Dumnezeu. A inteles ca sunt rebela, ca nu suport mustrari, dar nu a contenit nicio clipa, atunci cand avea ocazia, sa ma certe.

Si va jur ca toate criticile dumneaiei, pareau ca ma mangaie …iar la urma sfarseam cu o strangere puternica in brate. Si s-a dus , ca multe alte persoane dragi din viata noastra.

Am ramas cu regretul intens ca nu mi-am aratat dragostea mai mult, ca am pierdut timpul pe drumul vietii, am crezut, ( copil prost) ca vor fi etern acolo…Ca nu li se poate intampla niciun rau…

Am avut privilegiul unor batrani in viata mea extraordinari.. eu cred ca toti sunt asa , cei dusi si cei care au mai ramas pe pamant, din ce in ce mai putini.

E ziua lor, a varstanicilor ! Hai sa le spunem ” La multi Ani !”, sa-i iubim , sa-i iubim …. Sa lasam rautatea la o parte , nu pentru ca ne vine si noua randul …..ci pentru ca avem nevoie sa iubim si sa fim iubiti.

Gina Bahor

Last modified: 1 octombrie 2012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *