Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
23 Views

Tineret Tinklub Braila – Programul Tineret in Actiune

Tineret Tinklub Braila - Programul Tineret in Actiune9

Centrul de Tineret Tinklub Brăila a fost partener în perioada 11-20 iunie 2013 la proiectul „Stage and Exhibition” din Turcia, finanțat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acțiune, Actiunea 1.1. Schimb de Tineri. Acesta este al doilea  Schimb de Tineri din acest an la care Centrul de Tineret Tinklub este partener.

Cele 6 țări participante la proiect au fost Turcia, România, Bulgaria, Lituania, Polonia, Italia. România a fost reprezentată de un grup de 5 persoane: liderul de grup, psiholog Patricia Dincă, președintele Centrului de Tineret Tinklub Brăila, Gabriel Eduard Niculiță, Alexandru Dobrin Eusebiu, Andra Durbacă și Alexandra Busuioc.

România a avut un stand propiu  în cadrul unei expoziții multiculturale unde a prezentat bani vechi si noi românești, obiecte de artizanat, cărți poștale, timbre, costume tradiționale. La deschiderea oficială a expoziției au fost prezenți reprezentanți ai municipalității din Büyükçekmece, Istanbul, locația unde s-a desfășurat proiectul. Liderul de grup, Patricia Dincă s-a numărat printre cei care au tăiat panglica la deschiderea oficială.

  • Tineret Tinklub Braila - Programul Tineret in Actiune9

O componentă importantă a proiectului a fost constituită de serile culturale ale țărilor participante în care fiecare țară și-a prezentat specificul, tradițiile și cultura și a preparat bucate tradiționale.   În data de 14 iunie, România a fost adusă în fața celorlalți participanți prin prezentări  care au captivat publicul, dansuri tradiționale și bucate specifice. Grupul de tineri români a creat un moment emoționant când a urcat pe scenă cu drapelul național intonând imnul de stat al României.

Activitățile din cadrul proiectului au fost bazate pe educație non-formală și multiculturalitate, acestea reprezentând elemente de bază ale Schimburilor de Tineri.

Anterior acestui proiect, Centrul de Tineret Tinklub Brăila, a participat în luna martie la un alt Schimb de Tineri, în Akcay, Turcia. În lunile următoare centrul va fi partener în alte trei Schimburi de Tineri după cum urmează: în luna iulie în Turcia, în luna august în Germania și în luna septembrie în Polonia.

Comentarii

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top