Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
157 Views

Reteta traditionala pentru Craciun – Racitura

Reteta traditionala pentru Craciun - Racitura

Ingrediente:

Un rasol de vaca,

doua tacamuri de pasare,

doua picioare de porc,

zarzavat pentru supa,

sare,

piper boabe,

un gogosar murat,

usturoi.

Mod de preparare:

Picioarele de porc se parlesc pe foc viu, se rad cu lama cutitului, se freaca bine cu malai si se spala in mai multe ape. Rasolul de vaca, picioarele de porc si tacamurile de pasare se pun intr-un vas mare cu 10 l de apa. Se fierb la foc potrivit in vasul descoperit. La mijlocul timpului de fierbere se adauga zarzavatul de supa, curatat si spalat, taiat felii mari si o lingura de sare. Cand carnea se desprinde de pe os, se scoate zarzavatul si se lasa deoparte.

Carnea se curata de pe oase, se imparte in mod egal si se pune in farfurii. Fiecare farfurie se garniseste cu felii de morcov fiert si de gogosar murat, apoi se acopera cu zeama in care a fiert carnea, amestecata cu mujdei de usturoi strecurat. Farfuriile se umplu cu zeama si se lasa la rece pentru ca gelatina sa se prinda. Se incearca puterea de coagulare inainte de adauga zeama de carne, luand o lingura de zeama si lasand-o la frigider. Daca zeama se coaguleaza repede, nu mai are nevoie de nici un adaos .

In caz contrar se fierb cateva foi de gelatina alimentara, se lasa sa se raceasca si se adauga in zeama de carne. Racitura sta la rece de pe o zi pe alta.

Comentarii

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top